RSS FeedНовини

  • Поделиться в VK
  • Поделиться в Facebook
  • Поделиться в Google+
  • Поделиться в Twitter
  • Количество просмотров 124

24 листопада 2023 року

ПРЕДСТАВНИКИ ФАКУЛЬТЕТУ ВЗЯЛИ УЧАСТЬ У V ЗАСІДАННІ НАУКОВО-КОНСУЛЬТАТИВНОЇ РАДИ КОНСТИТУЦІЙНОГО СУДУ УКРАЇНИ

 ПРЕДСТАВНИКИ ФАКУЛЬТЕТУ ВЗЯЛИ УЧАСТЬ У V ЗАСІДАННІ НАУКОВО-КОНСУЛЬТАТИВНОЇ РАДИ КОНСТИТУЦІЙНОГО СУДУ УКРАЇНИ

22 листопада 2023 року відбулося V засідання Науково-консультативної ради Конституційного Суду України. До порядку денного засідання було внесено такі питання:

  1. Роль Науково-консультативної ради Конституційного Суду України у науковому забезпеченні питань, що є предметом розгляду Конституційного Суду України

  2. Наукові висновки та їх роль у конституційному провадженні.

  3. Різне (щодо внесених змін до Положення про Науково-консультативну раду Конституційного Суду України, про конкурс на кращу наукову статтю, пов’язану із захистом людських прав).

У межах засідання Науково-консультативної ради Конституційного Суду України також відбулася фахова дискусія на тему «Європейська інтеграція та національна ідентичність: особливості конституційного правосуддя».

У засіданні взяли участь двоє представників юридичного факультету ХНУ імені В.Н. Каразіна, котрі є членами Науково-консультативної ради Конституційного Суду України: декан факультету, д.ю.н., проф. В.О. Серьогін, а також завідувач кафедри конституційного і муніципального права, к.ю.н., доц. М.М. Воронов.