RSS FeedНовини

  • Поделиться в VK
  • Поделиться в Facebook
  • Поделиться в Google+
  • Поделиться в Twitter
  • Количество просмотров 272

14 грудня 2023 року

Відбулася робоча зустріч між представниками юридичного факультету Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна і американськими дослідниками питань протидії корупції Спіді Райс та Мішель Драмбл

Відбулася робоча зустріч між представниками юридичного факультету Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна і американськими дослідниками питань протидії корупції Спіді Райс та Мішель Драмбл

12.12.2023 р. у режимі відео-конференції за підтримки Американського агентства з міжнародного розвитку (USAID) у межах реалізації проєкту«Справедливість для всіх» відбулася робоча зустріч між представниками юридичного факультету Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна і американськими дослідниками питань протидії корупції Спіді Райс та Мішель Драмбл.

Від юридичного факультету у робочій зустрічі брали участь декан юридичного факультету, доктор юридичних наук, професор Віталій Серьогін, заступник декана з міжнародного співробітництва кандидат юридичних наук, доцент Олександр Передерій, доцент кафедри кримінально-правових дисциплін юридичного факультету, кандидат юридичних наук, доцент Олексій Бондаренко.

Метою заходу було обговорення перспектив поглиблення подальшої співпраці між юридичним факультетом та американською академічною спільнотою з питань організації проведення спільних наукових досліджень та освітньо-практичних заходів, присвячених різноманітним аспектам протидії корупції.У процесі дискусії деканом юридичного факультету доктором юридичних наук, професором ВіталіємСерьогіним було запропоновано розширити подальший формат реалізації спільних ініціатив щодо розробки інноваційних організаційно-правових механізмів протидії корупції з урахуванням кращих національних та зарубіжних практик. Акцентовано увагу на можливостях використання потенціалу науково-викладацького складу юридичного факультету Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна у формуванні і втіленні кращих стандартів нульової толерантності до проявів корупції у системі вищої освіти України. Також досягнуто домовленості про подальшу розробку спільних україно-американських ініціатив з питань наукової розробки концепції антикорупційної безпеки держави.