RSS FeedНовини

  • Поделиться в VK
  • Поделиться в Facebook
  • Поделиться в Google+
  • Поделиться в Twitter
  • Количество просмотров 351

20 травня 2022 року

Каразінський університет роз’яснює щодо оплати проживання в гуртожитках

Каразінський університет роз’яснює щодо оплати проживання в гуртожитках

Каразінський університет для впорядкування ситуації з проживанням студентів у гуртожитках організовує моніторинг ситуації в студмістечку. Крім того, університет розв’язує питання з тимчасовим розміщенням працівників університету, житло яких було зруйновано чи пошкоджено під час обстрілів міста. До початку війни в гуртожитках мешкало понад 5000 студентів. Нагадаємо, що гуртожитки — це соціальне житло для студентів, сплата за яке складає не більше ніж 40% від розміру стипендії та становить у середньому 800 грн. Порівняно з іншими видами найманого житла, вартість проживання в гуртожитку є однією з найнижчих у нашому місті.

Каразінський університет роз’яснює щодо оплати проживання в гуртожитках

Каразінський університет для впорядкування ситуації з проживанням студентів у гуртожитках організовує моніторинг ситуації в студмістечку.

Крім того, університет розв’язує питання з тимчасовим розміщенням працівників університету, житло яких було зруйновано чи пошкоджено під час обстрілів міста.

До початку війни в гуртожитках мешкало понад 5000 студентів. Нагадаємо, що гуртожитки — це соціальне житло для студентів, сплата за яке складає не більше ніж 40% від розміру стипендії та становить у середньому 800 грн. Порівняно з іншими видами найманого житла, вартість проживання в гуртожитку є однією з найнижчих у нашому місті.

Студенти, які обирали гуртожиток місцем проживання, укладали контракт із студмістечком, що стало й зобов’язанням для університету. Цей документ внормовує умови проживання, домовленості про дотримання правил поведінки та строки оплати.

На початку війни університет допомогав з евакуацією студентів із гуртожитків. У більшості зайнятих кімнат, які були не повернуті університету, подекуди є особисті речі.

Зараз у гуртожитках фактично проживає не більш ніж 60 студентів. Каразінський гуманітарний штаб допомагає нашим студентам із продовольством.

Війна, безумовно, стала форс-мажором для студентів, але й для університету, який утримує гуртожитки.

Тому університет просить студентів, які проживали у гуртожитках, сповістити про свої подальші наміри.

Саме з цього приводу й ініціюємо комунікації з мешканцями гуртожитків. У випадку, якщо студенти бажають припинити проживання у гуртожитку через різні причини (евакуацію, зміну життєвих обставин, навчання і проживання за кордоном), просимо повідомити про це кураторів чи адміністрацію студмістечка. Тим більше, що більшість контрактів на проживання закінчується за місяць, 30 червня.

Якщо студенти не проживали у дні війни та через скрутне становище не мають на цей момент фінансових можливостей сплачувати за проживання, тоді на підставі звернення, в юридично упорядкований спосіб, університет припинить нарахування і, відповідно, формування заборгованостей за проживання.

Якщо студенти планують повертатися до гуртожитків, необхідно повідомити про свої плани студмістечко.

Наголошуємо, що мови про примусове виселення будь-кого з гуртожитків або стягнення сплати за проживання з боку університету жодним чином не йдеться.

Навпаки, університет прагне якомога ефективніше розв’язати ситуацію, пов’язану з невизначеністю у питаннях проживання у студентському містечку та фінансово-правових відносинах з цього приводу.

Просимо не спотворювати інформацію, орієнтуватися на офіційні роз’яснення та правові аспекти в регулюванні взаємовідносин, особливо в умовах війни, емоційного напруження та розповсюдження фейків.

Тримаймося! Україна переможе!

Проректор з економічних та соціальних питань, професор Василь Блиндюк