RSS FeedНовини

  • Поделиться в VK
  • Поделиться в Facebook
  • Поделиться в Google+
  • Поделиться в Twitter
  • Количество просмотров 105

15 липня 2023 року

ХАРКІВСЬКА І ЛЬВІСЬКА ПРАВНИЧІ ШКОЛИ ВИЗНАЧИЛИ ПЕРСПЕКТИВИ ПОДАЛЬШОГО СПІВРОБІТНИЦТВА

ХАРКІВСЬКА І ЛЬВІСЬКА ПРАВНИЧІ ШКОЛИ ВИЗНАЧИЛИ ПЕРСПЕКТИВИ ПОДАЛЬШОГО СПІВРОБІТНИЦТВА

14 липня 2023 року укладено Меморандум про співробітництво між юридичним факультетом Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна та юридичним факультетом Львівського національного університету імені Івана Франка. Даним меморандумом зафіксовано спільне бачення сторін щодо стратегії та тактики взаємодії в освітньо-науковій діяльності, прагнення посилювати інтеграцію відповідних правничих шкіл і забезпечувати більш ефективне використання їх ресурсного потенціалу.

Співробітництво сторін ґрунтуватиметься на принципах рівності, академічної доброчесності, спільності інтересів і взаємної поваги. Воно включатиме в себе координацію діяльності, а також підготовку та реалізацію спільних заходів, проектів і програм у сфері освіти та науки.

Меморандумом передбачено такі напрями співробітництва, як регулярний обмін інформацією, науковими та освітніми матеріалами, надання взаємних консультацій та іншої науково-методологічної підтримки, публікація результатів спільних наукових заходів, спільне обговорення дисертаційних робіт, залучення провідних вчених до процесу атестації кадрів вищої кваліфікації, проведення спільних наукових і правоосвітніх заходів тощо.

Укладення Меморандуму про співробітництво між харківською і львівською правничими школами є яскравим свідченням непорушної єдності української наукової та освітянської спільноти, а також запорукою їх подальшого ефективного розвитку в руслі європейської інтеграції.