RSS FeedНовини

  • Поделиться в VK
  • Поделиться в Facebook
  • Поделиться в Google+
  • Поделиться в Twitter
  • Количество просмотров 188

21 лютого 2024 року

Стартувала Віртуальна школа Sibillini-Europa 2024 (український випуск)

Стартувала Віртуальна школа Sibillini-Europa 2024 (український випуск)

16 лютого 2024 року на базі юридичного факультету Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна розпочала свою роботу Віртуальна школа Sibillini-Europa 2024 (український випуск), яка триватиме протягом місяця. На відкриття цієї Віртуальної школи до нашого університету прибув відомий італійський конституціоналіст, професор Університету м. Генуї Енріко Альбанезі (на фото).

Віртуальна школа Sibillini-Europa 2024 (український випуск) складатиметься з 16 годин аудиторних занять і 14 годин позааудиторних занять (загалом 1 кредит ECTS) і стане першим кроком у серії заходів Sibillini-Europa щодо європейської інтеграції. Школа надасть студентам можливість поглибити своє розуміння Європейського Союзу, не лише ознайомивши їх із основами та функціонуванням органів та інституцій ЄС, але й забезпечивши основними елементами розуміння та аналізу сучасних політичних викликів і дилем, що стоять перед ЄС. Лекції проводитимуть провідні італійські фахівці з права ЄС, зокрема професори Енріко Альбанезі, Алессандра Бітумі, Ельда Брогі, Даніеле Калісті, Федеріка Капеллі, Нікколо Немарі, Фабіо Делла Піацца, Фіаметта Сакконі, П’єрпаоло Сеттембрі.

Віртуальна школа Sibillini-Europa 2024 (українська версія) об’єднає 20 студентів з Італії та 20 студентів з України (юридичного факультету Каразінського університету) з метою сприяння взаєморозумінню та діалогу з питань, пов’язаних із сучасною Європою та процесом втупу України до ЄС.

Ця школа задумана як керований «віртуальний обмін» між італійськими та українськими студентами. Після відвідування деяких вступних лекцій студентам буде запропоновано відвідати деякі лекції та семінари з конкретних сфер політики ЄС.

Участь у семінарських заняттях вимагатиме від студентів роботи в парах або групах. Наприкінці програми кожній парі буде запропоновано підготувати та надати певний результат (статтю чи есе) на основі роздумів, розроблених протягом курсу.

Участь у Віртуальній школі враховуватиметься під час процедури відбору для участі в літній школі Sibillini-Europa у 2024 році.