RSS FeedНовини

  • Поделиться в VK
  • Поделиться в Facebook
  • Поделиться в Google+
  • Поделиться в Twitter
  • Количество просмотров 103

4 вересня 2024 року

Профорієнтаційна робота

Профорієнтаційна робота

В рамках профорієнтаційної роботи та співпраці юридичного факультету ХНУ імені В.Н. Каразіна з гімназією № 6 м. Харкова відбулась низка лекцій-тренінгів із залученням науково-педагогічного складу кафедри цивільно-правових дисциплін Каразінського Університету.

Так, кандидатом юридичних наук, доцентом кафедри цивільно-правових дисциплін Гужвою Антоном Миколайовичем було проведено для школярів гімназії № 6 м. Харкова лекцію-тренінг на тему "Правова природа і значення правових висновків Верховного Суду". У рамках лекції було розглянуто структуру постанови Верховного Суду, поняття висновку щодо застосування норми права у подібних правовідносинах, приклади окремих правових висновків Верховного Суду, їх значення для правозастосовчої практики, зокрема, для касаційного оскарження, застосування у судовій практиці місцевих та апеляційних судів. Також було приділено увагу дискусійним питанням, а саме: застосуванню Верховним Судом протилежних за змістом висновків, відступленню від висновків Великою Палатою Верховного Суду. Лектор ознайомив гімназистів із пошуковими ресурсами щодо правових висновків Верховного Суду, а також особливостями їх використання.

Кандидатом юридичних наук, старшим викладачем кафедри цивільно-правових дисциплін, Цибанем Артемом Андрійовичем для тих же школярів було проведено лекцію-тренінг на тему "Правове регулювання криптовалют у ЄС: імплементація в Україні". В рамках заняття школярів було ознайомлено з нормами Markets in Crypto-Assets Regulation in EU (MiCA) та їх фундаментальним значенням для виявлення шляхів та механізмів правового регулювання криптовалют в Україні. Було приділено увагу видам криптовалют та їх співвідношенню з суміжними категоріями наявними в діючому законодавстві.