RSS FeedНовини

  • Поделиться в VK
  • Поделиться в Facebook
  • Поделиться в Google+
  • Поделиться в Twitter
  • Количество просмотров 505

29 квітня 2021 року

Відбулася міжнародна науково-практична конференція «Регіональна політика ЄС: концепції, напрямки, значення для України»

Відбулася міжнародна науково-практична конференція «Регіональна політика ЄС: концепції, напрямки, значення для України»

23 квітня 2021 року в межах реалізації проєкту Модуля Жана МонеErasmus+ ProgrammeoftheEuropeanUnion«Європейські стандарти місцевого самоврядування та регіональна політика ЄС»(номер проєкту 611631-EPP-1-2019-1-UA-EPPJMO-MODULE) за фінансової підтримки Виконавчої агенції з освіти, аудіовізуалізації та культури Європейської Комісії ЄС на юридичному факультеті ХНУ імені В.Н. Каразіна відбулася міжнародна науково-практична конференція «Регіональна політика ЄС: концепції, напрямки, значення для України». З огляду на запроваджений в Україні карантин конференція відбулася заочному форматі.

23 квітня 2021 року в межах реалізації проєкту Модуля Жана МонеErasmus+ ProgrammeoftheEuropeanUnion«Європейські стандарти місцевого самоврядування та регіональна політика ЄС»(номер проєкту 611631-EPP-1-2019-1-UA-EPPJMO-MODULE) за фінансової підтримки Виконавчої агенції з освіти, аудіовізуалізації та культури Європейської Комісії ЄС на юридичному факультеті ХНУ імені В.Н. Каразіна відбулася міжнародна науково-практична конференція «Регіональна політика ЄС: концепції, напрямки, значення для України». З огляду на запроваджений в Україні карантин конференція відбулася заочному форматі. У роботі конференції взяли участь понад 80 фахівців, у тому числі 17 докторів та 58 кандидатів наук з більш як 20 навчальних і наукових закладів України, а також посадові особи місцевого самоврядування, молоді науковці. Робота конференції здійснювалася за шістьма тематичними напрямами: «Регіоналізація в європейському політико-правовому дискурсі: «старий» і «новий» регіоналізм», «Конституційно-правові засади регіоналізації», «Регіоналізація як форма децентралізації: досвід країн ЄС», «Регіоналізація як перспективний напрямок децентралізації в Україні», «Проблеми перерозподілу владних повноважень та їх матеріально-фінансового забезпечення в межах регіоналізації», «Вплив регіоналізації на систему міжнародного та національного права: галузеві аспекти».

Учасники конференції висловили своє бачення регіоналізації в межах розпочатої в Україні реформи щодо децентралізації, обговорили її зміст та основні напрямки з урахуванням регіональної політики ЄС та досвіду держав-членів цього інтеграційного утворення. Матеріали конференції буде опубліковано у збірнику тез та оприлюднено в репозитарії ХНУ імені В.Н. Каразіна.