RSS FeedНовини

  • Поделиться в VK
  • Поделиться в Facebook
  • Поделиться в Google+
  • Поделиться в Twitter
  • Количество просмотров 343

10 грудня 2020 року

Відбувся міжкафедральний науковий семінар, приурочений до Міжнародного дня прав людини

Відбувся міжкафедральний науковий семінар, приурочений до Міжнародного дня прав людини

10 грудня 2020 року відбулося онлайн-засідання міжкафедрального наукового семінару кафедри міжнародного і європейського права юридичного факультету Каразінського університету та кафедри конституційного і міжнародного права факультету № 4 Харківського національного університету внутрішніх справ, приурочене до Міжнародного дня прав людини. Засідання відкрила завідувач кафедри міжнародного і європейського права Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна Тетяна Сироїд, яка привітала усіх присутніх з Днем прав людини та виголосила доповідь «Правове регулювання права на здоров’я в межах Ради Європи».

10 грудня 2020 року відбулося онлайн-засідання міжкафедрального наукового семінару кафедри міжнародного і європейського права юридичного факультету Каразінського університету та кафедри конституційного і міжнародного права факультету № 4 Харківського національного університету внутрішніх справ, приурочене до Міжнародного дня прав людини.


Засідання відкрила завідувач кафедри міжнародного і європейського права Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна Тетяна Сироїд, яка привітала усіх присутніх з Днем прав людини та виголосила доповідь «Правове регулювання права на здоров’я в межах Ради Європи». З доповіддю, присвяченою праву людини на свободу світогляду і віросповідання в Україні до учасників семінару звернувся начальник кафедри конституційного і міжнародного права Харківського національного університету внутрішніх справ Микола Марчук.

Надзвичайно актуально прозвучали виступи професора кафедри міжнародного і європейського права Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна Валентини Шамраєвої щодо проблеми захисту прав жінок в умовах пандемії та старшого викладача кафедри конституційного і міжнародного права Харківського національного університету внутрішніх справ Наталії Філіпської, яка висвітлила гарантії реалізації виборчих прав осіб з обмеженою внаслідок психо-інтелектуальних вад дієздатністю. Жваві дискусії викликали доповіді доцента кафедри конституційного і міжнародного права ХНУВС Євгенії Логвиненко «Захист прав жінок на статеву недоторканість і статеву свободу: історія та сучасність» та доцента Харківського національного університету внутрішніх справ Тетяни Гудзь і викладача Вадима Мальцева «Право на зброю: досвід країн ЄС».

Учасники міжкафедрального наукового семінару висловили задоволення плідною спільною роботою та виступили з ініціативою зробити подібні зустрічі регулярними.