RSS FeedНовини

  • Поделиться в VK
  • Поделиться в Facebook
  • Поделиться в Google+
  • Поделиться в Twitter
  • Количество просмотров 384

24 квітня 2020 року

Відбулася міжнародна науково-практична конференція «Конституційні принципи місцевого самоврядування та регіональна політика ЄС»

Відбулася міжнародна науково-практична конференція «Конституційні принципи місцевого самоврядування та регіональна політика ЄС»

24 квітня 2020 року в межах реалізації проєкту ЄС Еразмус+ Модуль Жан Моне «Європейські стандарти місцевого самоврядування та регіональна політика ЄС»/‘ European Standards of Local SelfGovernment and EU Regional Policy’ №611631-EPP-1-2019-1-UA-EPPJMO-MODULE (Грантова Угода № –2019-1872/001-001) на юридичному факультеті ХНУ імені В.Н. Каразіна відбулася міжнародна науково-практична конференція «Конституційні принципи місцевого самоврядування та регіональна політика ЄС».

З огляду на запроваджений в Україні карантин конференція відбулася заочно. У роботі конференції взяли участь понад 70 фахівців, у тому числі 14 докторів та 54 кандидати наук з більш як 20 навчальних і наукових закладів України, а також посадові особи місцевого самоврядування, молоді науковці. Робота конференції здійснювалася за п'ятьма тематичними напрямами: «Історико-теоретичні засади регіоналізації», «Європейське врядування і регіоналізм у політико-правовому вимірі», «Регіоналізація в аспекті європейських стандартів місцевого самоврядування», «Місцеве самоврядування у багаторівневій системі управління ЄС: конституційні принципи і практика реалізації», «Публічно-правові та приватно-правові аспекти реалізації місцевого самоврядування і регіональної політики ЄС». Учасники конференції висловили своє бачення регіоналізації в межах розпочатої в Україні реформи щодо децентралізації, обговорили її зміст та основні напрямки з урахуванням регіональної політики ЄС та досвіду держав-членів цього інтеграційного утворення. Матеріали конференції буде опубліковано у збірнику тез та оприлюднено в репозитарії ХНУ імені В.Н. Каразіна.